in

Počeo totalni raspad: Vlada obavestila SAD da će smeniti komandanta vojske, generala Zalužnog

Izvor blizak kancelariji ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog rekao je da se Zelenski i Zalužni nisu saglasili u vezi sa novim talasom mobilizacije i da se predsednik protivi predlogu načelnika da bude mobilisano 500.000 vojnika

Ukrajinska vlada obavestila je Belu kuću da planira da smeni načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, rekla su dva neimenovana dobro obaveštena izvora za Rojters.

Izvor blizak kancelariji ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog rekao je da se Zelenski i Zalužni nisu saglasili u vezi sa novim talasom mobilizacije i da se predsednik protivi predlogu načelnika da bude mobilisano 500.000 vojnika.

Izvor je naveo da je proces za razrešenje Zalužnog na čekanju dok zvaničnici ne odluče ko će ga zameniti.

Drugi izvor je rekao da Bela kuća nije saopštila svoj stav povodom plana za smenu Zalužnog, navodeći da je to suverena odluka Kijeva.

„Vašington post“ je prvi objavio da je Ukrajina obavestila Belu kuću o planu za smenu Zalužnog, nakon nesuglasica Zalužnog i Zelenskog u vezi sa vojnom strategijom i drugim pitanjima nakon što ukrajinska kontraofanziva prošle godine nije dala očekivane rezultate.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

 

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /