in

Pogoršanje situacije u Rusiji- Nivo vode sve više raste: Hitna evakuacija građana!


Gradonačelnik Orenburga Sergej Salmin izjavio je danas da će nivo vode u gradu, prema procenama eksperata, premašiti opasnu vrednost i pozvao stanovnike da se hitno evakuišu u centre za privremeni smeštaj.

On je istakao da je nemoguće odlagati evakuaciju, jer će se situacija u narednim danima samo pogoršavati.

– Situacija sa poplavama u Orenburgu se pogoršava. Grad je u vanrednom stanju. Jutros je nivo vode na Uralu iznosio 872 centimetra i približava se opasnoj vrednosti od 930 centimetara.

Voda može nadoći noću, vi dovodite u opasnost svoj život i živote vaših najmilijih. Nivo vode će, prema rečima stručnjaka, premašiti opasnu vrednost – naveo je Salmin na Telegram kanalu, prenose „RIA Novosti“.

I u Kurganskoj oblasti uvedeno je vanredno stanje zbog poplava, objavio je guverner Vadim Šumkov.

– Prognoza za poplave se ubrzano pogoršava, stiže mnogo više vode i brže. Proglašavamo regionalnu vanrednu situaciju – naveo je on na Telegram kanalu.

Prema poslednjim podacima iz kabineta gradonačelnika, u jutarnjim satima poplavljeno je 2.015 parcela i 1.535 domaćinstava.

Iz zone katastrofe evakuisane su 153 osobe, uključujući 35 dece.

Ranije danas, ruski predsednik Vladimir Putin naredio je stvaranje posebne vladine komisije na čelu sa ministrom za vanredne situacije Aleksandrom Kurenkovim.

Veliki deo Orska je poplavljen nakon što je u petak uveče pukla brana. Ruska meteorološka agencija saopštila je da očekuje da će poplave u Orenburgu i okolnim oblastima dostići vrhunac u sredu.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /