in

Pokušaj atentata u Venecueli na predsednika Madura

Pokušaj atentata u Venecueli na predsednika Madura


Predsednik Venecuele Maduro je saopštio da je bio pokušaj atentata na njega

Predsednik Venecuele, Nikola Maduro, je saopštio da je bio pokušaj atentata na njega tokom mitinga u centru Karakasa.

Miting je održan nakon što je njegova kandidatura uneta u izborni spisak za predsedničke izbore ove godine. Prema rečima Madura, počinioci atentata već su uhapšeni.

„Uhapšeni su priznali da su članovi već neaktivne ekstremno desničarske, fašističke stranke Vente Venezuela“, rekao je predsednik u emisiji na televizijskom kanalu Venezolana de Televisión.

Maduro je naglasio da su atentat pokušala izvršiti dvojica naoružanih muškaraca. Ranije je predsednik vlade Karakasa Naum Fernandez izvestio o hapšenju trojice muškaraca koji su upali na miting sa eksplozivnim napravama.

Kongres vladajuće Jedinstvene socijalističke partije Venecuele prethodno je izabrao aktuelnog predsednika države Nikolasa Madura kao kandidata na predsedničkim izborima. Predsednički izbori će se održati 28. jula.

14. marta, izdanje Teletica je izvestilo da su policajci u Maturinu uhapsili dva građanina pod optužbom za planiranje atentata na predsednika.

Uhapšeni su bivši narednik Nacionalne garde Renzo Floresu i član opozicione organizacije „Slučaj R“ Wilfer Jose Pinja.

Prilikom hapšenja, na njihovim telefonima pronađeni su razgovori o regrutovanju 50 vojnika za zauzimanje tenkova i organizovanje državnog prevrata.

Teletica primećuje da je u periodu od 2023. do početka 2024. godine u Venecueli skoro 40 osoba uhapšeno pod sumnjom za pet navodnih pokušaja atentata na Nicolasa Madura.

Među njima su – branitelj ljudskih prava Rocio San Miguel, kao i četiri člana predizbornog štaba opozicionog kandidata Marie Corine Machado.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /