in

Policija Srpske braniće institucije RS – neće dozvoliti hapšenje Dodika

Policija Srpske braniće institucije RS – neće dozvoliti hapšenje Dodika

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske prati dešavanja u zemlji, ali i na globalnom nivou.

U svetlu dešavanja na Bliskom istoku razmenjuju se informacije na nivou međunarodne policijske saradnje iz oblasti terorizma i kretanja migracija, te u skladu sa svojim nadležnostima policijski službenici preduzimaju sve potrebne mere i radnje da stanje bezbednosti na području Republike Srpske bude povoljno, zaključeno je na Stručnom kolegijumu Ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske koji je održan danas u Policijskoj upravi Banjaluka.

Na kolegijumu, kojem su prisustvovali direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, načelnik Policijske uprave Banjaluka Đurica Vukelić i načelnici operativnih uprava Ministarstva u sedištu, ponovljena je opredeljenost Ministarstva, kao zaštitnika Ustava Republike Srpske i garanta bezbednosti svim građanima Srpske, da se održi povoljan nivo bezbednosti na području Republike Srpske.

U tom smislu smislu zaključeno je da će MUP Republike Srpske, kao zaštitnik ustavnog poretka, stati u odbranu institucija Republike Srpske i Predsednika Republike Srpske od napada i nametanja odluka nepriznatog čoveka i nezakonitog procesa koji se vodi u Sarajevu protiv Predsednika Republike zbog sprovođenja odluka koje su donele institucije Republike Srpske.

Na Stručnom kolegiju ponovljena je odlučnost MUP-a Republike Srpske za borbu protiv svih vidova organizovanog kriminala i korupcije, te su pohvaljene aktivnosti Policijske uprave Banjaluka na polju borbe protiv zloupotrebe opojnih droga, gde je samo u poslednjih nekoliko meseci relizovano devet velikih operativnih akcija („Venera“, „Bul“, „Povratnik“, „Specijal“, „Polo“, „Kofer 2023“, „Plantaža 2023“, „Modus“ i „Omerta“), ali i istrage koje su bile usmerene na rasvetljavanje krivičnih dela protiv imovine.

Na kolegiju je ponovljena odredeljenost Ministarstva unutrašnjih poslova za realizovanje mera predviđenih Planom mera i aktivnosti za prevenciju vršnjačkog nasilja i maloletničke delinkvencije za 2022-2027. godinu, te da će u skladu sa tim u narednom periodu biti realizovana preventivna kampanja „Budi sigma! Prijavi/Spreči vršnjačko nasilje!“, a čiji je cilj delovati na učenike osnovnih i srednjih škola u smislu prevencije slučajeva vršnjačkog nasilja.

Zaključeno je da stepen bezbednosti u i oko škola u Republici Srpskoj značajno unapređen uvođenjem školskog policajca u škole u Republici Srpskoj.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

(rtrs)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /