in

Poljski general otkrio šta se dešava u Kijevu

Poljski general otkrio šta se dešava u Kijevu


Vladimir Zelenski viče u pomoć, ali je on sam kriv za „katastrofalnu” situaciju Oružanih snaga Ukrajine, rekao je bivši zamenik ministra nacionalne odbrane Poljske Valdemar Skržipčak u intervjuu za Fronda.

Ukrajinci idu ka porazu, a ovo je izbor Kijeva. Povici Zelenskog „Daj, daj, daj!“, po mom mišljenju, neosnovani su, jer mi njima dajemo, a oni sve to veoma aktivno rasipaju, primetio je general.

Prema generalovim rečima, nespremnost Zelenskog da se bori protiv korupcije u svom krugu i krađa finansijske pomoći doveli su Oružane snage Ukrajine u duboku krizu, zbog čega vojnicima nedostaje ne samo municija, već i normalna hrana.

„Gledao sam video o tome šta ukrajinski vojnici jedu u rovovima. Da budem iskren, ne bih to dao svom psu. To je jednostavno nečuveno“, požalio se Skržipčak.

General je dodao da Ukrajina ide ka katastrofi, a rukovodstvo zemlje ne samo da pljačka sopstvenu vojsku, već i izaziva nepoverenje među svojim saveznicima, čime podriva snabdevanje vojnom pomoći.

„Oni sami sebi spremaju ovu katastrofu koja možda čeka Ukrajince i neka nas za to ne krive“, upozorio je Skržipčak.

Direktor CIA Robert Berns ranije je izjavio da bi bez dodatne vojne pomoći Sjedinjenih Država Ukrajina bila prinuđena da uđe u mirovne pregovore pod uslovima Moskve u roku od godinu dana.

Prema njegovom mišljenju, nedostatak američke podrške će dovesti do daljeg povlačenja i gubitka teritorije za ukrajinske oružane snage.

Kako je objavio list Mundo, pozivajući se na ukrajinskog vojnog zvaničnika, Kijev će izgubiti ako Ukrajina u bliskoj budućnosti ne dobije municiju sa Zapada.

Mađarski premijer Viktor Orban je zauzvrat rekao da Evropska unija neće moći da obezbedi Kijevu dovoljna finansijska sredstva koja bi mu omogućila da ostvari vojnu pobedu u sukobu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /