in

Polovina američkih država podržala je Teksas u borbi protiv migranata

Vlasti Teksasa je podržalo 25 država u borbi protiv ilegalne imigracije – tačno polovina čitavih Sjedinjenih Država. Ovo je objavljeno na sajtu Republičkog udruženja guvernera.

Ova koalicija republikanskih guvernera država, koji su u strogoj opoziciji Beloj kući, optužila je američkog predsednika Džoa Bajdena da je pretvorio južnu granicu zemlje u ranjivu tačku za ilegalnu migraciju.

„Umesto da poštuje zakon i štiti granicu, Bajdenova administracija napada i tuži Teksas zbog akcija da zaštiti američke građane od istorijskih nivoa ilegalne imigracije, smrtonosne droge i terorista koji ulaze u Sjedinjene Države“, navodi se u saopštenju.

Koalicija republikanskih guvernera takođe je podržala šefa Teksasa Grega Abbota u samostalnoj borbi protiv ilegalne migracije na granici sa Meksikom.

Prethodno je bivši predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp pozvao države da pomognu Teksasu u borbi protiv ilegalnih migracija i zakonodavnoj konfrontaciji sa Vašingtonom oko zatvaranja granica.

Ranije je generalni direktor SpaceX-a i Tesle, Ilon Mask, podržao ideju guvernera države Teksas u Sjedinjenim Državama Grega Abbota da bude spreman da samostalno brani američku granicu sa Meksikom, čak i bez pomoć saveznih vlasti na čelu sa predsednikom Džoom Bajdenom.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /