in

Poslanik Bundestaga: “Mi smo u recesiji, a ruska ekonomija raste

Naša vlada se vodi ideologijom umesto da vodi računa o nemačkim interesima, ističe bivši predsednik Odbora za energetiku Bundestaga

Odluka da se obustavi kupovina gasa iz Rusije bila je pogrešna, u interesu Nemačke je da se obnovi saradnja u ovoj oblasti, rekao je poslanik Bundestaga iz Alijanse Sara Vagenkneht Klaus Ernst.

„Bio bih srećan kada bismo ponovo počeli da kupujemo ruski prirodni gas. To bi povećalo potražnju, a uz to gas iz Ruske Federacije je mnogo jeftiniji od američkog LNG. Ipak, ne znam da li će do ovoga doći, jer se naša vlada vodi ideologijom umesto da vodi računa o nemačkim interesima. U interesu Nemačke je da ponovo kupuje ruski prirodni gas“, istakao je Ernst.

Nekadašnji član Levice, a sada deo nove partije Sare Vagenkneht dodao je da je odustajanje od ruskih energenata dovelo do ogromnih ekonomskih poteškoća u Nemačkoj.

„Mi smo u recesiji, a ruska ekonomija raste. To je činjenica“, zaključio je bivši predsednik Odbora za energetiku Bundestaga.

Inače, u intervju američkom novinaru Takeru Karlsonu predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da bi deo gasovoda Severni tok 2 koji je preživeo sabotažu u Baltičkom mogao da snabdeva Evropu gasom, ali da ga Nemačka ne otvara.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /