in

Potpisao sebi presudu – Uputio najteže pretnje Putinu

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski zapretio celoj porodici ruskog predsednika Vladimira Putina „krivičnim suđenjima“ i dugotrajnim zatvorskim kaznama.

Zelenski je, tokom govora na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u utorak, na skupu svetskih lidera, bio fokusiran na traženje više oružja, novca i municije kako bi mogao da nastavi borbu protiv Rusije. U jednom trenutku, međutim, pomenuo je porodicu ruskog lidera.

„Putin neće počivati u miru, i na ovom i na onom svetu“, rekao je Zelenski i dodao: „Ni njegova deca, ni njegovi unuci.“

Ruski lider je „jedini razlog zašto razni ratovi i sukobi traju“ i on mora da snosi odgovornost kako njegova „agresija ne bi ohrabrila druge autokratije“, insistirao je Zelenski.

„Da, mi nismo teroristi i zato će to biti krivična suđenja, nakon kojih bi Putin i cela njegova porodica proveli dug, višegodišnji odmor iza rešetaka“, dodao je on, a prneo je ruski portal Raša tudej.

Zelenski je više puta insistirao da Ukrajina ne učestvuje u terorizmu, dok je priznao da bi Putina ubio ako bi se ukazala prilika, navodeći da ukrajinska služba bezbednosti, SBU, upravlja namenskom specijalnom jedinicom za ubistva od 2015. godine.

(b92.net)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

 

The post Potpisao sebi presudu – Uputio najteže pretnje Putinu first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /