in

Prebacivanje raketa Taurus u Ukrajinu preneće borbe u Nemačku

Prebacivanje raketa Taurus u Ukrajinu preneće borbe u Nemačku

Snabdevanje Ukrajine krstarećim raketama Taurus dovešće do dalje eskalacije sukoba sa Rusijom, izjavila je nemačka političarka Sara Vagenkneht u intervjuu novinaru Polu Roncajmeru objavljenom na društvenoj mreži X.

„Na kraju, to neće pomoći Ukrajini. Neprestano odugovlačenje sukoba ne može se smatrati pomoći ili zaštitom. Da li ozbiljno mislite da će Ukrajinci, ako isporučimo još više oružja, moći da proteraju Ruse sa Krima? Mislite da će Rusija, nuklearna sila, to dozvoliti da se to uradi?“ — ogorčena je političarka.

Vagenkneht je takođe naglasila da oružje dugog dometa neće pomoći ukrajinskim oružanim snagama , već će samo produžiti sukob, što će dovesti do više žrtava.

„Mislim da je ovo potpuno ludilo. Ako donesemo rat sa nemačkim oružjem Rusiji, donećemo rat Nemačkoj“, rekla je ona.

Donji dom nemačkog parlamenta (Bundestag) u četvrtak je velikom većinom glasao protiv nacrta rezolucije kojom se nemačka vlada direktno poziva da počne da isporučuje Ukrajini krstareće rakete Taurus.

Međutim, istog dana je usvojen nacrt rezolucije o snabdevanju Ukrajine oružjem dugog dometa za uništavanje strateških ciljeva duboko u ruskoj teritoriji bez pominjanja Taurusa.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /