in

Proučili smo rad Karlsona pa ga onda preporučili predsedniku

Nakon što smo izanalizirali njegov rad i publiku, odlučili smo da bi zaista trebalo predložiti Putinu da odradi intervju sa Karlsonom, poručuje Kremlj

Američki novinar Taker Karlson je sâm predložio da intervjuiše predsednika Rusije Vladimira Putina, sa čime se ruski lider dosta brzo složio, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Dobro smo pregledali njegove materijale, videli ko mu je publika i koliko uravnoteženo pokriva ove ili one teme. I došli smo do zaključka da zaista treba da preporučimo predsedniku da da takav intervju. Brzo je na njega pristao“, rekao je Peskov.

Peskov je otkrio da je Karlson znao da će se strasti uzburkati kada se pročuje da se sprema intervju, ali, dodaje, to je sve dodalo i na popularnosti samog Karlsona.

„Ni sada mu, koliko ja shvatam, nije lako. S druge strane, pošto je toliko pametan čovek, mislim da je predvideo da će se strasti ovoliko zahuktati“.

Govoreći o trenucima koji su prethodili intervjuu, on je, ipak, priznao da su se u Kremlju pribojavali da bi na Zapadu mogli da započnu hajku na Karlsona, budući da se on spremao da intervjuiše predsednika Rusije i da Zapad, kako je rekao „postaje sve više nepredvidiv“.

„S obzirom na to da se na Zapadu ne gnušaju apsolutno ni od čega, postojao je, naravno, izvesni strah da će i pre početka intervjua ovaj jadni Karlson na neki način biti progonjen“, prokomentarisao je Peskov.

Portparol Kremlja je, takođe, istakao da je bilo veoma važno da se američkoj javnosti predstave istorijske činjenice, budući da većina Amerikanaca slabo poznaje istorijske prilike van SAD. Ove informacije će, kako je rekao, najverovatnije biti malo teže shvaćene, ali, dodaje, važno je da je običan narod SAD imao priliku da čuje stav Putina.

Putin poseduje veliko znanje istorije i svoje mišljenje o događajima formira na osnovu informacija iz prve ruke i arhivskih dokumenata kojima ima pristup, pojasnio je Peskov.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /