in

Putin čestitao generalu Mordvičevu koji je komandovao „bitkom za Avdejevku“

Ministar odbrane RF Sergej Šojgu zvanično je obavestio šefa države i glavnokomandujućeg – Vladimira Putina – da je ruska vojska 17. februara u potpunosti preuzela kontrolu nad Avdejevkom.

Ministarstvo odbrane je povodom tog podnošenja raporta u Kremlju saopštilo:

„General armije S Šojgu izvestio je vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ruske Federacije da su jedinice grupe Centar stavile pod našu punu kontrolu grad Avdejevka u Donjeckoj Narodnoj Republici. Operacijom protiv ukrajinskih snaga u Avdejevki, koja je bila moćan odbrambeni čvor Oružanih snaga Ukrajine, komandovao je general-pukovnik Andrea Mordvičev“.

Oružane snage Rusije uspele su da oslobode površinu od 31,75 kvadratnih kilometara. Tokom dana, neprijatelj je u borbama za Avdejevku izgubio više od 1,5 hiljada vojnika.

Vojni vrh Rusije svemu još dodao:

„Pod neprekidnim udarom naših jedinica, samo izolovane izolovane formacije ukrajinskih militanata uspele su da na brzinu da napuste Avdejevku, bacajući i oružje i opremu. Oslobođenje grada značajno je odmaklo liniju fronta od Donjecka i artiljerije i raketa ukrajinske vojske“.

Posebno je ukazao: „Grupa jedinica Centar nastavlja napredovanje sa ciljem daljeg oslobađanja teritorije Donjecke Republike“.

Putin je čestitao ruskoj vojsci „važnu pobedu“, a u telegramu koji je uputio generalu Mordvičevu naglasio:

„Za odličnu vojnu operaciju, izražavam zahvalnost svim jedinicama koje ste predvodili u bici za Avdejevku. Večna slava herojima koji su pali u tim borbama“.

(Fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /