in

Putin je uveren da zločini Hitlerovih saučesnika nemaju rok zastarelosti

Zločini nacista nemaju rok zastarelosti, istakao je predsednik Rusije Vladimir Putin na svečanom otvaranju Spomen-obeležja u znak sećanja na civile SSSR – žrtve nacističkog genocida tokom Velikog otadžbinskog rata.

Naše saosećanje se prenosi sa generacije na generaciju i nema rok zastarelosti. Kao što ga nemaju zločini Hitlerovih fanatika i njihovih saučesnika – onih koji su hladno planirali i surovo počinili genocid nad sovjetskim narodom“, rekao je Putin.

On je istakao da ovi zločini nisu počinjeni na ratištima – masovna ubistva nenaoružanih i bespomoćnih staraca, žena, dece i invalida „bili su smišljene sistemske kaznene akcije“, izveštava TASS.

Prema rečima predsednika, 27. januar je jedan od najvažnijih datuma u ​​nacionalnoj istoriji. „Na današnji dan 1944. godine trupe Crvene armije su potpuno razbile blokadu Lenjingrada. A godinu dana kasnije, 1945. godine, oslobodile su Aušvic.

Ova dva događaja spaja ne samo jedno istorijsko doba. Tragedija mučeništva Lenjingrada, kao i zatvorenici logora smrti, zauvek će ostati dokaz monstruozne suštine nacizma, nezamislive patnje miliona nevinih, mirnih građana“, uveren je Putin.

On je dodao da već 80 godina „naš bol ne jenjava za ovim strašnim žrtvama, za unakaženim sudbinama, za svima koji su prošli kroz neverovatna iskušenja“.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /