in

Putinov intervju dospeo na naslovne strane zapadnih medija

Intervju Vladimira Putina s novinarom Tuckerom Carlsonom privukao je veliku pažnju zapadnih medija. Američki mediji poput Forbesa, Newsweeka, Hill novina, Daily Beasta, New York Posta, New York Timesa i Wall Street Journala izneli su izvode iz razgovora.

New York Times posebno je istakao Putinove reči o specijalnoj operaciji, ocenjujući da je ruski lider otvorenije govorio o svojim viđenjima kraja neprijateljstava, sugeririšući sklapanje dogovora s Zapadom.

Ovo je značajno u kontekstu trenutne situacije, posebno s obzirom na probleme s kojima se suočava Ukrajina, te odlaganje odluke o daljnjoj pomoći Kijevu u američkom Kongresu, dok se političari skloni Kremlju uspinju s obe strane Atlantika.

Izveštaji naglašavaju Putinovu taktičku samouverenost, ističući da, uprkos naporima zapadnih zemalja da ga izoluju, Putin i dalje uživa određeni stepen popularnosti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Wall Street Journal veruje da je ovaj intervju pomogao Putinu da dodatno učvrsti svoj autoritet kod kuće i pokaže da je sposoban za dijalog sa Zapadom, posebno uoči predsedničkih izbora u Rusiji.

Washington Post piše da je razgovor s Karlsonom pružio priliku Putinu da se obrati velikom broju pristalica bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa unutar Republikanske stranke.

Nemački mediji pažljivo su analizirali Putinov intervju, ističući njegove izjave o neplaniranju ruske agresije prema Poljskoj te kritikujući nesposobnost nemačke vlade u kontekstu problema s prenosom gasa iz Ukrajine.

Ovi su aspekti privukli veliku pažnju nemačkih medija poput Bilda, Spiegela, Focusa, Welta, Zeit-a i drugih.

Britanski mediji poput Independenta, Guardiana, Telegrapha, Financial Timesa i Daily Maila takođe su izveštavali o Putinovom intervjuu, a prema Timesu, Putin je pokazao znakove opuštenosti i uživanja tokom intervjua.

Španska agencija EFE dodala je da je razgovor protekao u prijateljskom tonu, ponekad uz smeh. Francuski list Parisien istakao je važnost dijaloga s Karlsonom u trenutku kada američki zakonodavci razmatraju pitanje dodatnih vojnih izdataka za Ukrajinu.

Intervju Takera Karlsona s Vladimirom Putinom postavljen je na različite platforme te je postao viralan, s preko 100 miliona pregleda na društvenim mrežama poput Fejsbuka te pet miliona pregleda na YouTubeu u roku od 14 sati. Intervju je takođe objavljen i na stranicama Kremlja.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /