in

Putinov saveznik otkrio sledeću fazu rata: Poljska je sledeća

Ruski poslanik i bliski saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina sugerisao je tokom nedavnog TV nastupa da bi sledeći cilj Moskve mogla da bude Poljska.

Po Putinovom naređenju u februaru 2022. godine, ruska invazija na Ukrajinu bliži se drugoj godišnjici kako se borbe nastavljaju, a naizgled se ne nazire kraj.

Iako ukrajinska „specijalna vojna operacija“ navodno nije išla po planu, ruski zvaničnici su ipak nastavili da nagoveštavaju slične invazije u bliskoj budućnosti, obično navodeći teritorije bivšeg Sovjetskog Saveza kao verovatne mete.

Najnovija potencijalna buduća meta koju je nagovestio ruski zvaničnik je Poljska, koja nikada nije bila zvanično sovjetska teritorija, ali je postojala pored nje u Istočnom bloku tokom Hladnog rata.

U petak, Džulija Dejvis, osnivač ruske grupe za praćenje medija, podelila je snimak sa ruske državne televizije na društvenoj mreži X, nekadašnjem Tviteru, u kojem je Aleksej Žuravljov izneo predlog o Poljskoj. Žuravljov je ruski poslanik i poslanik Državne dume poznat po svojim nacionalističkim i militarističkim tendencijama.

„Još jedno pitanje je vama, momci sa Zapada, šta ćete da uradite povodom toga?“ upitao je Žuravljov.

„Oni odlično razumeju da je Ukrajina gotova. Pa šta je sledeće? Švedska se sprema, a i Baltik. Poljaci su se malo utihnuli, verovatno su počeli da shvataju da su oni sledeći. Naravno, nemamo iluzije, nemamo iluzije, ali razumemo da se svi oni spremaju za sledeću fazu rata“, dodao je on.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /