in

Raste pretnja: Spremaju se za rat sa Rusijom

Estonija, Letonija i Litvanija postigle su sporazum o stvaranju „odbrambene linije“ na granici sa Rusijom, saopštilo je estonsko Ministarstvo odbrane.

„Baltičke zemlje su se dogovorile o baltičkoj odbrambenoj liniji duž svoje istočne granice. Od ključne je važnosti da se mudro iskoristi vreme za povećanje odbrambene spremnosti“, navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi Tas.

Ministarstvo odbrane Estonije je preciziralo da su sporazum o stvaranju ove linije danas u Rigi potpisali ministri odbrane tri države.

Napominje se da su ministri potpisali sporazum prema kojem tri zemlje planiraju da uskoro stvore odbrambenu zonu koja se sastoji od različitih objekata namenjenih odvraćanju i zaštiti od vojnih pretnji.

Estonski list Postimes objavio je da će vlasti zemlje izgraditi oko 600 bunkera na istočnoj granici za odbranu od navodne pretnje iz Rusije, navodi ruska agencija

Odluka o njihovim lokacijama biće doneta do kraja ove godine, a postavljanje struktura će početi u prvoj polovini 2025. godine, izvestio je estonski list.

(Tanjug)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /