in

Razgovori o rešenju sada nisu mogući

Razgovori o rešenju sada nisu mogući

Pokretanje direktnih pregovora o rešenju za Palestinu i Izrael, trenutno je teško ostvarivo, ocenio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Teško da će se Izraelci sada angažovati. Oni su jednostavno ogorčeni“, rekao je Lavrov u intervjuu za belorusku novinsku agenciju BelTA, prenosi TASS.

Brojne neprijateljske „izjave izraelskih zvaničnika“ pokazuju koliko je Izrael ogorčen, rekao je ruski ministar spoljnih poslova, pozivajući se na nedavnu retoriku izraelskog premijera, ministara odbrane i ekonomije i drugih članova kabineta.

„Palestinci su takođe na ivici s obzirom da su hiljade civila ubijene ili ranjeni u izraelskoj uzvratnoj vatri“, dodao je Lavrov i odbacio kao nerealnu ideju da se Izrael i Palestinci pozovu na dijalog baš sada, jer je poginuo ogroman broj ljudi i u Izraelu, i na palestinskim terotorijama, kao i brojni stranci.

Tenzije na Bliskom istoku ponovo su se rasplamsale 7. oktobra kada su pripadnici militantne organizacije Hamas izvršili iznenadni upad na izraelsku teritoriju iz pojasa Gaze.

Ovaj palestinski pokret je opisao svoj napad kao odgovor na agresivne akcije izraelskih vlasti protiv džamije Al-Aksa na Brdu hrama u Starom gradu u Jerusalimu.

Izrael je proglasio potpunu opsadu Pojasa Gaze i počeo da izvodi udare na tu palestinsku enklavu, kao i na određena područja u Libanu i u Siriji, a sukobi se vode i na Zapadnoj obali.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

(Tanjug)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /