in

Rusi imaju uspeh na kupjanskom pravcu

Rusi imaju uspeh na kupjanskom pravcu

Oružane snage Ruske Federacije pokazuju uspeh na kupjanskom pravcu, napreduju ka Kupjansku i uništavaju položaje ukrajinskih snaga.

Ovo izveštavaju ruski ratni dopisnici i Telegram kanali.

Prema izvoru Telegram kanala „Idi i smotri“, ranije su Oružane snage Rusije izvršile snažne napade na položaje Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Harkov. Kao rezultat napada, ukrajinske trupe su pretrpele teške gubitke.

Izvor kanala izveštava o desetinama mrtvih ukrajinskih vojnika. Ranjenu ukrajinsku vojsku pokušavaju da rasporede u bolnice u Harkovu, koje više nemaju dovoljno kreveta zbog velikog broja ranjenika.

Slična situacija je i u susednom Krasnolimanskom pravcu, gde su juče Oružane snage Rusije uspele da napreduju u šumariji Serebrjanski, zauzevši položaje koje su ranije držale Oružane snage Ukrajine.

Ukrajinci pokušavaju da se pregrupišu i dovedu rezerve, ali broj snaga koje možu da se koriste kao operativna rezerva na Kupjanskom i Krasnolimanskom pravcu se smanjuju.

Naravno, još je preuranjeno govoriti o skorom zauzimanju Kupjanska. Ali mnogi zapadni analitičari predviđaju ovu mogućnost, tvrdeći da će u ovom slučaju ukrajinske snage izgubiti veliki logistički centar.

Ovo će pogoršati snabdevanje grupa Oružanih snaga Ukrajine na Krasnolimanskom i Slavjansko-Kramatorskom pravcu, a pored toga će stvoriti rizik daljeg napredovanja ruskih trupa dublje u oblast Harkova.

(Novosti.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /