in

Rusi na frontu počeli sa FAB-1500

Oružane snage Rusije uništiće položaje Oružanih snaga Ukrajine teškim granatama FAB-1500, izjavio je britanski stručnjak Aleksandar Merkuris na svom Jutjub kanalu.

„Ove bombe su izuzetno moćne. U stvari, nijedna artiljerijska granata ne može da parira eksplozivnoj snazi jedne od ovih bombi. Pretpostavljam da ćemo duž celog fronta videti sve više upotrebe ovih teških bombi, izazivajući ogromno oštećenje ukrajinskih pozicija“, rekao je stručnjak.

On je napomenuo da je FAB-1500 tri puta snažniji od verzije municije od 500 kilograma, koja je ranije korišćena protiv ukrajinskih trupa.

Prema njegovim rečima, za uništavanje utvrđenja Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu, upotreba tako teških bombi je najbolja i najbrža strategija.

„Upravo to, čini mi se, radi ruska vojska i to će najverovatnije nastaviti u bliskoj budućnosti“, zaključio je Merkuris.

Dan ranije, rusko Ministarstvo odbrane je prvi put prikazalo avionsku bombu od jedne i po tone sa kontrolisanim modulom za planiranje i korekciju, koju su razvila preduzeća Korporacije za taktičko raketno oružje.

Takođe, general-major Oružanih snaga Ukrajine u penziji Sergej Krivonos izjavio je da ruske visokoeksplozivne avio-bombe ne ostavljaju ništa iza položaja Oružanih snaga Ukrajine u zoni Severnog vojnog okruga.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /