in

Rusi zasuli ukrajinsku prestonicu raketama- Digli moćno američko oružje u vazduh!

Rusi zasuli ukrajinsku prestonicu raketama- Digli moćno američko oružje u vazduh!

Serija eksplozija potresla je danas Kijev. Rusija je izvela još jedan raketni napad na glavni grad Ukrajine.

Kijev independent navodi, da su se iz glavnog grada čule najmanje četiri snažne eksplozije, samo nekoliko sekundi nakon što su se sirene za vazdušni napad oglasile oko 10.30 sati po lokalnom vremenu. Objavljen je video kako se dim diže sa leve obale grada.

Komanda Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine objavila je pretnju balističkim raketama u trenutku kada je proglašena vazdušna uzbuna.

U postu na Telegramu, vojna administracija Kijeva pozvala je stanovnike da se „hitno sklone“.

Serhij Popko, načelnik Vojne uprave grada Kijeva, rekao je u postu na Telegramu, da su ostaci presretnute rakete pali u Pečerski okrug grada, oštetivši stambenu zgradu.

U kasnijoj objavi, on je dodao da su ostaci pali i u okrugu Solomjanski i Dnjeprovski.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, potvrdio je da su hitne službe pozvane u Pečerski, Solomjanski i Dnjeprovski okrug prestonice.

Kličko je kasnije rekao, da je jedna osoba povređena u Pečersku i da joj je ukazana pomoć na licu mesta. Informacije o daljim žrtvama se još razjašnjavaju.

Kao rezultat raketnog udara na kijevski aerodrom Žuljani, pogođena su 2 američka PVO sistema Patriot, javio je TASS pozivajući se na izvore.

Danas je šest snažnih eksplozija odjeknulo u Kijevskoj oblasti.

Lokalni kanali javljaju da su ukrajinski ciljevi napadnuti raketama Oniks-M. Eksplozije su se dogodile nekoliko sekundi nakon što je objavljen alarm za vazdušnu opasnost.

Ruski analitičari tvrde da, ako ruske snage nastave da uništavaju 1-2 baterije „Patriota“ mesečno, onda NATO neće moći da nadoknadi ove gubitke, čak i povećanim obimom isporuka.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Rusi zasuli ukrajinsku prestonicu raketama- Digli moćno američko oružje u vazduh! first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /