in

Rusija crta novu mapu Evrope? Oglasila se Zaharova: „A šta ste vi uradili Srbiji“?

Rusija crta novu mapu Evrope? Oglasila se Zaharova: „A šta ste vi uradili Srbiji“?

Marija Zaharova ocenila je danas da su smešne izjave koje se plasiraju u evropskim zemljama da je Rusija odlučila da „nacrta novu mapu Evrope“.

„A pridike o prekrajanju granica koje se šalju s druge strane okeana podjednako su smešne“, izjavila je Zaharova i ukazala da je NATO bombardovanje SR Jugoslavije bila podrška preoblikovanju granica Srbije i kockanju SAD sa nezavisnošću Kosova, prensi TAS S.

Ona kaže i da je dirnuta tvrdnjama koje stižu sa zapada o tome kako je Rusija odlučila da crta novu mapu Evrope. „Smešno je što se ova ideja izgovara u Nemačkoj koja svoje trenutne granice ima zahvaljujući sličnom crtanju novih granica krajem 1980-ih.

Nije na Berlinu da govori o bilo kakvom preoblikovanju granica s obzirom na strahote (Drugog svetskog rata) koje se pamte i ne smeju biti zaboravljene“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ona je kao smešne ocenila i izjave koje stižu iz nekih istočnoevropskih zemalja koje su suverenitet stekle tokom poslednjih decenija isključivo kroz preoblikovanje granica.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

(tanjug)

 

The post Rusija crta novu mapu Evrope? Oglasila se Zaharova: „A šta ste vi uradili Srbiji“? first appeared on .