in

Rusija je raznela Patriot zahvaljujući neverovatnim izviđačkim sposobnostima

Rusija je raznela Patriot zahvaljujući neverovatnim izviđačkim sposobnostima

Rusija je digla u vazduh protivvazdušne sisteme Patriot u Ukrajini zahvaljujući svojim superiornim sposobnostima u izviđanju i osmatranju, rekao je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos na Jutjub kanalu „Dajrekt“.

„Neprijatelj koji se bori sa nama ima odlične mogućnosti za vođenje stalnog izviđanja i aktivno prati situaciju u različitim izviđačkim režimima: radiotehnika, radar, svemir“, rekao je oficir, odgovarajući na pitanje voditelja kako ruska vojska eliminiše američke sisteme protivvazdušne odbrane Ukrajine.

Prema Krivonosovim rečima, Oružane snage Ukrajine gube skupu opremu zbog nepažnje i samopouzdanja.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane objavilo snimak udara rakete Iskander-M u ukrajinsku opremu. Prema navodima odeljenja, udar je uništio protivvazdušni raketni sistem S-300 u oblasti Pokrovsk u DNR. Kasnije je RIA Novosti došla do snimka posledica udara na kojem se vidi da su uništena tri PVO sistema.

Tada je izvor agencije u bezbednosnim snagama izvestio da su među sistemima protivvazdušne odbrane uništenim u oblasti Pokrovsk u DNR raketnim udarom Iskander-M OTRK, bila dva sistema PVO Patriot.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /