in

Rusija ne namerava da ih štedi

Predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu razgovarao sa francuskim kolegom Sebastijanom Lekornuom „dostojanstveno i službeno“.

Ona je dodala da razgovor nije obavljen kako je to okarakterisao francuski predsednik Emanuel Makron.

Ona se osvrnula na izjavu predsednika Makrona koji je nakon telefonskog razgovora Šojgua i Lekornua rekao da je ruski ministar razgovarao sa francuskim kolegom „čudno i preteće“.

„Nije ‘čudno i preteće’, nego dostojanstveno i službeno. Pročitajte saopštenje Ministarstva odbrane Rusije. Ali Rusija ne namerava da štedi one koji sponzorišu bezakonje kijevskog režima – to je sigurno“, saopštila je Zaharova.

Telefonski razgovor Lekornu i Šojgua, koji je inicirao Pariz, obavljen je u sredu. Kako je saopštio ruski vojni resor, francuski ministar je tokom razgovora „uporno pokušavao da ubedi ruskog kolegu da Kijev i zapadne zemlje nisu umešani u teroristički napad“ u „Krokus siti holu“, prebacujući svu krivicu na DAEŠ* (teroristička organizacija, zabranjena u Rusiji).

Strane su razgovarale i o mogućem slanju francuske vojske u Ukrajinu. Šojgu je upozorio svog kolegu na probleme sa kojima će se Pariz suočiti u slučaju realizacije tih planova.

(novosti.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth SocialPrethodni članakTaker Karlson: Sramota je što Kongres ne zna broj mrtvih Ukrajinaca


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /