in

Rusija zapretila Evropi: Uzvratićemo i skupo ćete platiti

Rusija zapretila Evropi: Uzvratićemo i skupo ćete platiti

Rusija će konfiskovati imovinu koja pripada državama EU koje smatra neprijateljskim ako blok „ukrade“ zamrznuta ruska sredstva u pokušaju finansiranja Ukrajine.

To je rekao glavni saveznik predsednika Vladimira Putina, Vjačeslav Volodin, predsedavajući Državne dume.

Ursula fon der Lajen, predsednica Evropske komisije, izjavila je u petak da izvršna vlast EU radi na predlogu da se deo dobiti od zamrznute ruske državne imovine preusmeri za pomoć Ukrajini i njenoj posleratnoj obnovi.

Vjačeslav Volodin, predsedavajući Državne dume, donjeg doma ruskog parlamenta, rekao je da će Moskva uzvratiti na način koji bi bio skuplji za blok ako EU krene protiv ruske imovine, od koje se mnogo drži u Belgiji.

„Brojni evropski političari, predvođeni predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, ponovno su počeli da govre o krađi zamrznutih sredstava naše zemlje kako bi se nastavila militarizacija Kijeva“, rekao je Volodin, bliski Putinov saveznik, na aplikaciji za razmenu poruka Telegram.


„Takva odluka zahtevala bi simetrični odgovor Ruske Federacije. U tom slučaju biće zaplenjeno daleko više imovine koja pripada neprijateljskim zemljama nego naših zamrznutih sredstava u Evropi“, rekao je.

Fon der Lajen rekla je u petak da je vrednost zamrznute ruske državne imovine 211 milijardi evra i podsetila da je blok odlučio da Rusija mora da plati obnovu Ukrajine.

Volodin je rekao da političari EU razmatraju taj potez „u nastojanju da zadrže svoja radna mesta i zbog loše finansijske situacije u koju su doveli svoje zemlje“.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

 

The post Rusija zapretila Evropi: Uzvratićemo i skupo ćete platiti first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /