in

Ruska vojska počela prodor u Avdejevku, Ukrajinci morali da beže sa ključnih položaja

Ruska pešadija je uz podršku tenkova i aviona, probila je moćni centar ukrajinske odbrane na jugu Avdejevke, izbacivši ukrajinske oružane snage iz velikih uporišta oko ugostiteljsko-turističkog centra „Carski lov“.

Potom su brzo napredovale duž ulica Černiševskog i Sportivne u pravcu zapada. Tu se `ukopala`, a Ukrajinci nisu uspeli da je odbace nazad.

Rusi su potom krenuli na bivšu bazu PVO. Moćno sa juga, jugoistoka i jugozapada, ugrožavajući je i sa severoistoka.

Da li po naredbi iz Kijeva ili samovoljno, ukrajinske snage su napustile položaje oko baze PVO. To je Rusima omogućilo da počnu napad na samu Avdejevku sa juga koja je po periferiji slabije utvrđena.

Ruske diverzantske grupe već su prodrle u sam grad.

Ukrajinski vojni analitičari objavljuju mape i žale se na napredovanje ruskih trupa.

Posebno ukazuju: „Grupe ruskih tenkova i borbenih transportera sa velikim brojem pešadije nadiru iz Jasinovate i pokušavaju da se probiju kroz šumu u pravcu Saborne ulice“.

Nevoljno su priznali: „Na jugu grada, u zoni privatnih kuća i industrijskog čvorišta, severno od „Carskog lova“, Rusi ostvaruju vidan napredak“.

Posle samo nekoliko sati, ruska vojska je stigla do samog grada.

Nejasno je: da li će oslobađati ulicu po ulicu – kao što je bio slučaj sa Bahmutom – ili će Avdejevku uzeti u obruč i prisiliti njen garnizon da beži ili da kapitulira.

(Fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /