in

Ruska vojska pogodila najbolji sistem PVO u Ukrajini!

Ruska vojska pogodila najbolji sistem PVO u Ukrajini!


Ruska vojska je zadala značajan udarac odbrambenim sposobnostima Ukrajine uništavanjem američkog PVO sistema MIM-104 Patriot na svojoj teritoriji.

Ovaj incident, kako prenosi strano izdanje „National Interest“, podiže konfrontaciju u na frontu na novi nivo, naglašavajući kritičan gubitak za Kijev, suočen sa akutnim nedostatkom takvog oružja.

Poznat po svojoj sposobnosti da uništava balističke i krstareće rakete na značajnim udaljenostima, sistem „Patriot“ se smatra jednim od najnaprednijih sistema protivvazdušne odbrane na svetu.

Njegov gubitak dovodi u pitanje sposobnost Ukrajine da se odbrani od vazdušnih pretnji, posebno zato što je ovaj sistem igrao ključnu ulogu u sistemu protivvazdušne odbrane zemlje.

Pored toga, napadi ruskih snaga nisu bili ograničeni na sisteme protivvazdušne odbrane.

Kako prenose ruski mediji, peti američki tenk Abrams, koji je prošle jeseni isporučen Ukrajini, uništen je u pravcu Avdijevke.

Od svog uvođenja na front, Abrams je postao prioritetna meta ruskih trupa. Prema dostupnim podacima, u službi ukrajinske vojske ostaje najviše 26 takvih tenkova.

()

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /