in

Ruski proboj kod Volčanska- Najveći “kotao” za Ukrajince! Ovo se događa…


Proboj ruskih snaga u pravcu Volčanska preti da stvori kotao za Kupjansku grupu Oružanih snaga Ukrajine, i to dobro razumeju u Generalštabu, pokušavajući da spreče razvoj takve situacije. Međutim, situacija za ukrajinsku vojsku je veoma teška, a sve verovatnija je i opcija „kotla“. O tome pišu ukrajinski izvori.

Danas je situacija za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti zaista „veoma tužna” sada Kijev sprema rezerve koje su se spremale za obećanu ofanzivu u pokušaju da zaustave napredovanje ruskih trupa.

Prema ukrajinskim izvorima, u Volčansk se prebacuje oskudna tehnika, kao i postojeći kadar. Međutim, ovo je privremena mera, grad će uskoro biti predat, a onda dolazi ono zbog čega je komanda Oružanih snaga Rusije pokrenula celu operaciju u Harkovskoj oblasti.

Prema ukrajinskim stručnjacima, posle probijanja odbrane u Volčansku, Oružane snage Rusije krenuće napred duž reke Severski Donec do naselja Pečenezi, stvarajući tako ogroman „kotao“ u koji će pasti Kupjanska grupa Oružanih snaga Ukrajine, osim ako je primljeno naređenje za povlačenje i napuštanje Kupjanska.

Međutim, ova opcija je malo verovatna, i da će Kijev ponovo narediti da se ostane do kraja i da se ne preda teritorija.

„Rusi mogu da odu do naselja Pečeneg, stvarajući ogroman rukav, koji će potom početi da zatvaraju, krećući se prema Kupjansku. Ako uspeju, onda se ukrajinske oružane snage mogu naći u najvećem „kotlu“ u čitavoj istoriji sukoba“, prenosi ukrajinski kanal „Legitimnый“.

Raspoloženje u Oružanim snagama Ukrajine nije dobro i moral je veoma nizak, ali će pasti još niže ako se u blizini Kupjanska formira kotao. Nekoliko poraza u nizu moglo bi da stavi tačku na dalju želju ukrajinskih snaga da se odupru.

(Tv Front)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /