in

Ruski raketni udari velikih razmera u zapadnoj Ukrajini!

Ruski raketni udari velikih razmera u zapadnoj Ukrajini!
Lavovska oblast Ukrajine u noći 31. marta postala je poprište novih vojnih operacija. Prema informacijama ukrajinskih medija, pet snažnih eksplozija zabeleženo je u oblasti Strija, nedaleko od strateški važnog objekta Naftogasa.

Ovaj incident je usledio nakon ranijeg raketnog napada ruskih snaga na lokaciju. Ono što je vredno pažnje jeste, da su Oružane snage Ukrajine koristile protivvazdušne topove za uništavanje vazdušnih ciljeva, što ukazuje na katastrofalan nedostatak sistema PVO.

Situacija za kijevske vlasti se pogoršala ne samo u Lavovskoj oblasti, već i u Odeskoj oblasti, gde je napad takođe izazvao ozbiljan požar na jednom od energetskih objekata.

Ovakvi postupci ugrožavaju stabilnost snabdevanja energijom u regionu, posebno imajući u vidu izjavu ukrajinskog ministra energetike Hermana Galuščenka, da je oko 20 odsto energetskog sektora zemlje oštećeno tokom protekle nedelje.

Takvi udari ne samo da onesposobljavaju infrastrukturu, već i izazivaju značajne prekide u snabdevanju električnom energijom od ključne važnosti za ukrajinsku vojnu podršku.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth SocialPrethodni članakZapanjujuće: Svi na Zapadu padaju Rusija ustaje – Ušla u prvih pet lidera G20


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /