in

Ruski tenkisti dobili novo oružje protiv dronova

Prema saopštenju MO, sistem su koristile tenkovske posade Devete mehanizovane brigade Prvog armijskog korpusa, prilikom uništavanja uporišta ukrajinskih snaga blizu sela Pervomajskoje

Tenkisti ruske vojske u zoni SVO započeli su sa upotrebom novog sistema za ometanje FPV dronova „Sanija“ na svojim vozilima, saopštilo je Ministarstvo odbrane RF, prenose „RIA Novosti“.

„Sanija“ funkcioniše po principu kupole, tj. oko tenka stvara zaštitnu zonu u kojoj otkriva i automatski započinje ometanje FPV dronova.
Prema zvaničnim podacima proizvođača, sistem skenira prostor u potrazi za pojedinačnim ili dronovima u roju na dometima do jednog i po kilometra. Ometanje se obavlja na razdaljinama do jednog km, i moguće emitovanje čak i kada je tenk u pokretu.

Prema saopštenju MO, sistem su koristile tenkovske posade Devete mehanizovane brigade Prvog armijskog korpusa, prilikom uništavanja uporišta ukrajinskih snaga blizu sela Pervomajskoje.

„Posade tenkova T-80BVM, su brzo napredovale i stigle do vatrenog položaja koristeći prednosti terena. Zahvaljujući malogabaritnim dronovima, izvršena je korekcija vatre u realnom vremenu, pa su položaji ukrajinske vojske uništeni u kratkom roku. Kao rezultat napada, više od deset neprijateljskih vojnika je izbačeno iz stroja“, dodaje se u saopštenju.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /