in

Ruski vojnik primetio da se sprema zaseda, pa uradio nešto što nema ni na filmu!

Ruski vojnik primetio da se sprema zaseda, pa uradio nešto što nema ni na filmu!

Redov Ivan Matjuhin iz grupe za obezbeđenje konvoja, koji je transportovao municiju za bataljonsku taktičku grupu ruskih trupa u područje aktivnih borbenih dejstava specijalne operacije, otkrio je predstojeću zasedu ukrajinske vojske i oterao ih sa pozicija, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Prema izveštaju Ministarstva, tokom marša ka određenom području, Ivan je primetio naoružanu grupu ukrajinskih militanata duž rute koja je pripremala zasedu. Brzo se orijentisao na situaciju i odlučio prvi napasti neprijatelja.

„Ivan Matjuhin je zajedno sa svojom grupom izveo manevar, stigao u pozadinu militanata i iznenadio neprijatelja, uništivši deo ljudstva i opreme. Pretrpevši značajne gubitke, ukrajinski militanti su hitro napustili područje“, dodaje se u izveštaju Ministarstva odbrane Rusije.

Ruski vojni resor naglašava da su hrabre i odlučne akcije Matjukhina omogućile osujećavanje nadolazeće zasede i bezbedan dolazak konvoja do ciljnog područja.

Ministarstvo odbrane istaklo je još jednog heroja specijalne vojne operacije, mlađeg vodnika mitraljeske posade Maksima Lačkova.

Njegova bataljonska taktička grupa vodila je odbrambenu borbu na području jednog od naselja. U isto vreme, ukrajinske snage su pokušale zauzeti položaje ruskih jedinica.

„Jedna od granata pala je blizu mitraljeske posade, uzrokujući gelernu ranu jednom od vojnika. Mlađi vodnik Lačkov, snalažeći se u situaciji, odmah je pružio prvu pomoć svom saborcu, organizovao njegovu evakuaciju i nastavio borbu, eliminušući dva vojnikA koji su podešavali artiljeriju neprijatelja“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Na taj način, ukrajinski napad je osujećen, a zahvaljujući Lačkovim akcijama, bilo je moguće spasiti život kolege i sprečiti probijanje u odbrani ruskih trupa, navodi se u saopštenju.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /