in

Šapić pozvao Nestorovića u vlast

Izborna lista broj 13 „MI-GLAS IZ NARODA, Aleksandar Jerković“ dobila je šest mandata u Skupštini Grada Beograda

Potpredsednik Srpske napredne stranke i kandidat za gradonačelnika liste „Aleksandar Vučić – Beograd ne sme da stane“, Aleksandar Šapić saopštio je da upućuje javni poziv svim nosiocima mandata u Skupštini grada Beograda, a pre svega listi „Mi – Glas iz naroda“ da, ukoliko žele, razgovaraju o potencijalnoj saradnji i planovima za razvoj Beograda u naredne četiri godine.

„S obzirom na to da je Gradska izborna komisija na jučerašnjoj sednici dodelila odborničke mandate i da od danas teče rok za konstituisanje Skupštine grada Beograda, kao što sam i najavio nakon izbora, upućujem javni poziv svim nosiocima mandata u Skupštini grada Beograda, a pre svega listi Mi – Glas iz naroda, Aleksandar Jerković, da, ukoliko žele, razgovaramo o potencijalnoj saradnji i planovima za razvoj Beograda u naredne četiri godine i načinu na koji ćemo naš grad učiniti još boljim i lepšim“ saopštio je Šapić.

Iz liste „Mi – glas iz naroda“ odmah su odgovorili na ovaj poziv, ponavljajući svoje ranije opredeljenje – „u koaliciju ni sa kim“.

„Povodom javnog poziva potpredsednika SNS i kandidata za gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića na razgovore o potencijalnoj saradnji i planovima za razvoj Beograda u naredne četiri godine, ‘Mi – glas iz naroda’ ovom prilikom javno ponavlja svoj stav da ne podržavamo koaliciju ni sa koalicijom SNS-SPS ni sa potencijalnom koalicijom Srbija protiv nasilja i NADA“, poručuju iz „Mi“, ističući:

„Zainteresovani smo da preuzmemo potpunu odgovornost u vlasti, bez pravljenja kompromisa sa dosadašnjim načinom vladanja svih post-petooktobarskih vlasti, a to sa naših 6 mandata nije ni realno niti bi bilo fer za očekivati. Ako ne bude formirana nova gradska većina mimo nas i budu raspisani novi izbori, sada već kao parlamentarna lista imaćemo bolju priliku da predstavimo naš plan i program za upravljanje Beogradom, što će dati glasačima jasniji izbor od onog koji su imali na prethodnim izborima.“

Gradska izborna komisija (GIK) usvojila je juče, na osnovu Ukupnog izveštaja o rezultatima izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, Rešenje o dodeli odborničkih mandata kandidatima za odbornike sa izbornih lista koje su osvojile odborničke mandate.

GIK je 3. januara usvojila Ukupni izveštaj o rezultatima izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, prema kojem je lista broj 1 ALEKSANDAR VUČIĆ – Beograd ne sme da stane dobila 49 mandata, izborna lista broj 3 SRBIJA PROTIV NASILjA – DOBRICA VESELINOVIĆ – prof. dr VLADIMIR OBRADOVIĆ 43 mandata, a izborna lista broj 5 DR MILOŠ JOVANOVIĆ – NADA ZA BEOGRAD sedam mandata.

Izborna lista broj 13 „MI-GLAS IZ NARODA, Aleksandar Jerković“ dobila je šest mandata.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /