in

Silvio Berluskoni ima leukemiju

Silvio Berluskoni ima leukemiju

Četvorostrukom italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju dijagnostikovana je leukemija, naveli su italijanski mediji.

Osamdesetšestogodišnji Silvio Berluskoni, nekadašnji italijanski premijer, nalazi se na intenzivnoj nezi u bolnici San Rafaele u Milanu, zbog problema sa respiratornim organima.

Nakon što je juče nešto posle 12 časova stigao u bolnicu San Rafaele, u pratnji svoje 53 godine mlađe partnerke Marte Fašine, Silvio Berluskoni je proveo mirnu noć na odeljenju intenzivne nege.

Njegovo stanje je stabilno, ali kompleksno. Ko dobro poznaje Berluskonija izjavljuje za medije da je njegova situacija u ovom momentu delikatna, ali ne i dramatična.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Bivši italijanski premijer je budan i lekari neprestano rade na tome da mu stabilizuju nivo kiseonika u krvi.

Dnevni list Korijere dela sera koji iz sata u sat, kao i ostali italijanski mediji, prate zdravstveno stanje Berluskonija, objavio je jutros da Berluskoni ima leukemiju zbog koje je zapravo i proveo četiri dana u bolnici prošle nedelje.

Upala pluća je jedna od komplikacija koja može dovesti i do dramatičnog ishoda kada se radi o već vrlo kompromitovanom i slabom organizmu a i s obzirom na godine nekadašnjeg italijanskog premijera.

Lekari još nisu izdali zvanično saopštenje o trenutnoj zdravstvenoj situaciji Silvija Berluskonija.

Juče je u bolnicu prvo stigla Berluskonijeva ćerka Marina, zatim brat Paolo, a nakon njih i ostatak porodice što je uznemirilo javnost koja je mislila da je to znak da je Berluskoni u vrlo teškom stanju.

Ispred bolnice su boravili tokom jučerašnjeg dana i tokom noći svi italijanski i veliki broj svetskih medija koji su iz časa u čas pratili stanje lidera političke partije Forca Italija, smeštenog na intenzivnu negu kardiološkog odeljenja bolnice San Rafaele.

Lekari nisu davali nikakve izjave sem da je situacija delikatna, te da će zvaničnu izjavu o stanju dati tokom dana.

Lični lekar Berluskonija, doktor Alberto Zangrilo, jedini ima ovlašćenje da daje izveštaje o Berluskonijevom stanju, ali on je sinoć napustio bolnicu rekavši novinarima da bi trebalo da odu da spavaju.

Naime, Silvio Berluskoni je primljen u bolnicu zbog otežanog disanja, a nedostatak kiseonika je doveo u stresno stanje kardiovaskularni kao i respiratorni sistem koji je pod rizikom infekcija, uključujući i upalu pluća koja bi mogla da iskomplikuje već teško generalno stanje, iako neki izvori bliski Berluskoniju tvrde da nije u stanju opasnom po život.

Tokom popodneva i večeri lekari nisu uspeli da stabilizuju nivo kiseonika u krvi koji je rezultirao vrlo niskim vrednostima.

Celog dana stizale su poruke podrške iz sveta politike bivšem premijeru, a želju za brzo ozdravljenje poslao mu je i tim Monce čiji je on vlasnik.

“Srdačne želje za brzo ozdravljenje dragi predsedniče od čitave crno-crvene familije” napisao je na društvenim mrežama direktor kluba Adrijano Galijani, desna ruka Berluskonija još iz slavnih vremena fudbalskog kluba Milan.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(RTS)


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /