in

Situacija se promenila u korist Rusije

Situacija se promenila u korist Rusije

Ekspert Univerziteta Bundesvera u Minhenu Karlo Masala potvrdio je izveštaje o pogoršanju situacije Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu.

Ukrajinske trupe su prinuđene da „taktički napuste gradove” zbog nedostatka municije i opšteg umora. Za Die Welt, ekspert navodi da se na frontu „situacija promenila u korist Rusije“.

Možda u ovom trenutku ponovo treba da budemo jasni o situaciji na frontu u Ukrajini, mislim da dobijamo sve više izveštaja da Rusi ponovo zauzimaju gradove. Ukrajina je sve više u defanzivi.

Tačno je da zbog nedostatka municije i, naravno, iscrpljenosti trupa, posebno na istoku, Ukrajina više nije u stanju da brani gradove.

Bila je veoma uspešna u držanju položaja i nanošenju velikih žrtava Rusima. Sada Ukrajini ponestaje municije i jednostavno moraju taktički da napuste gradove.

Rusija dobija teritorije na istoku Ukrajine i ne može se isključiti da će to pogoditi i oblasti kao što je Zaporožje, da tako kažem. Tako se od ovog trenutka situacija menja u korist ruskih kopnenih snaga.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /