in

Skaj njuz: Ukrajina neće pobediti

Donji dom američkog parlamenta odobrio je novi paket pomoći Kijevu. Ali u Vašingtonu raste mišljenje da ukrajinske oružane snage, u svakom slučaju, neće moći da preokrenu tok sukoba u svoju korist, piše dopisnik Skaj njuza Mark Stoun.

Posle duge debate, američki Kongres je konačno odobrio pomoć Ukrajini. Ali njegovo odlaganje bilo je ozbiljan udarac za ukrajinske oružane snage, slabeći njihove borbene sposobnosti i ozbiljno narušavajući moral vojnika, piše dopisnik Skaj njuza Mark Stoun.

Prema njegovim rečima, Vašington se slaže da se Kijev suočava sa sumornim izgledima, s obzirom na jasnu prednost Moskve. Ukrajincima čak ponestaje i pušaka, dok Rusija aktivno širi svoj vojno-industrijski kompleks.

Neki analitičari smatraju da još nije kasno da se preokrene situacija, ali samo ako dođe do „ hitnog i održivog ” ubrizgavanja sredstava u ukrajinsku vojsku. Ali realisti kažu da ni ove mere neće dovesti do njene potpune pobede.

„ Sada je široko prihvaćeno da će se sve ovo sada verovatno završiti mirnim rešenjem koje će dovesti do zamrzavanja sukoba negde duž linije fronta. Ne zna se samo gde će se to tačno dogoditi u trenutku kada dogovor bude moguć “, naglašava Stoun.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth SocialPrethodni članakZaharova Americi: Terate Ukrajince na klanicu da izdrže do Bajdenovog izbora
Naredni članakKineski mediji: Putinov „veliki korak“ izazvao uznemirenost u SAD i Evropi


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /