in

Snažan udar na izraelske vojnike: Hezbolah ulazi u sukob

Snažan udar na izraelske vojnike: Hezbolah ulazi u sukob

Libanska šiitska, politička, vojna i socijalna organizacija Hezbolah preuzela je odgovornost za napad protivtenkovskim vođenim raketama na civile u blizini zajednice Dovev na severu Izraela.

U napadu je više civila teško povređeno.

Hezbolah tvrdi da je pogodio izraelske vojnike koji su navodno postavljali opremu za nadzor, preneo je „Tajms ov Izrael“.

Izraelska korporacija za električnu energiju (IEC) saopštila je da su njeni zaposleni ranjeni u napadu dok su popravljali dalekovode oštećene u prethodnom napadu iz Libana.

Služba za hitne slučajeve saopštila je da se jedan od civila povređenih u napadu protivtenkovskih raketa iz Libana na sever Izraela nalazi u kritičnom stanju.

Kako se navodi, još tri do pet osoba je teško povređeno u tom napadu.

Izraelske odbrambene snage (IDF) transportuju ranjene sa mesta napada u bezbedniju zonu gde može da im se pruži hitna pomoć.

Izraelska vojska je prethodno saopštila da je nekoliko civila ranjeno u blizini zajednice Dovev na severu Izraela u napadu protivtenkovskim vođenim projektilima iz Libana.

U saopštenju se navodi da je pogođeno više civilnih vozila u blizini zajednice Dovev koja se nalazi blizu granice sa Libanom, preneo je „Tajms ov Izrael“.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da odgovaraju artiljerijskim granatiranjem lokacije u Libanu sa koje su ispaljeni projektili na sever Izraela.

IDF je naveo da je tokom noći izraelski dron pogodio odred u južnom Libanu koji se spremao da izvrši napad u blizini Metule na severu Izraela.

(Tanjug)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /