in

Šolc se usprotivio opasnom planu za Ukrajinu! Šta brine nemačkog kancelara?


„Zapad ne bi trebalo da uvodi bespilotnu zonu iznad Ukrajine sa teritorije Severnoatlantske alijanse, jer će to dovesti do eskalacije velikih razmera“, rekao je nemački kancelar Olaf Šolc, tokom predizbornog događaja koji je emitovan na „Jutjub“ kanalu „SPD“.

„Na početku sukoba vođeni su razgovori o tome da li treba da uvedemo zonu zabrane letova nad Ukrajinom, odnosno da borbenim avionima iz evropskih zemalja obezbedimo da tamo ne leti nijedan neukrajinski borbeni avion. Iskreno govoreći, tek danas nema smisla govoriti o tome ili o nečem sličnom“ — istakao je on.

Šolc je naglasio, da bi takve inicijative direktno uvukle Nemačku u sukob. On je dodao, da ni Nemačka, ni Evropa, ni NATO, ne treba da postanu strane u sukobu.

U maju je list „Frankfurter algemajne cajtung“ objavio, da je nekoliko nemačkih parlamentaraca podržalo ideju korišćenja zapadnih protivvazdušnih sistema iz zemalja NATO-a, za suprotstavljanje ruskim projektilima iznad Ukrajine.

Kako je ranije izjavio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Evropljani vide da se situacija ubrzano menja, i da je to pretnja potpunim kolapsom, pa namerno eskaliraju tenzije.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /