in

Sram te bilo šta si uradila. Sram te bilo! Ja lično znam ko vam je dao nalog telefonskim pozivom

Sram te bilo šta si uradila. Sram te bilo! Ja lično znam ko vam je dao nalog telefonskim pozivom


„‘I da kažem Dori Bakojani: Sram te bilo šta si uradila. Sram te bilo! Ja lično znam ko vam je dao nalog telefonskim pozivom a vi ste promenili izveštaj, citira grčki list srpskog predsednika

Na naslovnoj strani grčkog lista Demokratija juče je objavljeno da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić oštro osudio izvestiteljku za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope Doru Bakojani u svom sinoćnjem obraćanju javnosti.

Navodi se da je list, koji je blizak vladajućoj Novoj demokratiji premijera Kirjakosa Micotakisa, izvestio da je Vučić u svom obraćanju naciji upotrebio „neviđeno oštru retoriku“ protiv Bakojani, optužujući i nju i grčku vladu u celini za „odgovornost u iznenadnoj promeni stava Grčke“.

Grčki list prenosi da je predsednik Vučić tokom svog dramatičnog govora iz Predsedništva sinoć ljutito uputio reči gospođi Bakojani, navodeći: „Sram te bilo za ono što si uradila.

Sram te bilo! Ja lično znam ko vam je dao nalog telefonskim pozivom a vi ste promenili izveštaj (o Kosovu)… Neki ljudi imaju kičmu, a neki su bez kičme!’“, navodi grčki list, a prenosi Tanjug.

Demokratija ističe da je Vučić naglasio kako je tokom dve-tri godine Kurtijeve vladavine na Kosovu i Metohiji počinjeno duplo više zločina nad Srbima nego u prethodnih devet godina.

Oštra reakcija predsednika Srbije usledila je manje od 48 sati nakon što je izveštaj Bakojani prihvatila Parlamentarna konferencija Saveta Evrope, kojom se predlagalo uključivanje tzv. Kosova u Savet Evrope.

To je zaobilazilo međunarodne obaveze vlade i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, na koje se do pre dve sedmice pozivala i predlagala ih i sama Bakojani.

Grčki list ocenjuje da potez Bakojani „otvara put za međunarodno priznanje Kosova“ i ističe da perspektiva priznanja tzv. Kosova, zapravo, grčkom inicijativom, stvara veliki problem i na Kipru, koji se tome oštro protivi.

Postoji zabrinutost da bi takav razvoj događaja mogao otvoriti put priznanju okupiranog dela Kipra.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /