in

Sramota je da Zapad koji se uvek zalaže za ljudska prava i slobode sada ćuti

Sramota je da Zapad koji se uvek zalaže za ljudska prava i slobode sada ćuti

Sramota je da zapadne zemlje koje se uvek zalažu za ljudska prava i slobode, ćute o masakru u Palestini, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

„Od vitalnog je značaja dopremanje goriva na mesta kojima je to hitno potrebno, posebno bolnicama u Gazi“, rekao je Erdogan u obraćanju na vanrednom zajedničkom islamsko-arapskom samitu u Rijadu, prenela je Anadolija.

On je kazao da u okviru Organizacije islamske saradnje treba osnovati fond za obnovu Gaze.

Erdogan je naglasio da sve dok se pitanje Palestine ignoriše, napori za normalizaciju u regionu osuđeni su na propast.

„Spremni smo da uložimo neophodne napore, između ostalog i kao garant, da sačuvamo mir koji će biti uspostavljen“, rekao je on i dodao da je Jerusalim crvena linija.

„Naša želja je da se Jerusalim, poznat kao grad mira i sve palestinske zemlje vrate u svoje nekadašnje dane“, istakao je Erdogan.

Prema njegovim rečima, izraelska administracija, koja se ponaša kao razmaženo dete Zapada, dužna je da nadoknadi štetu koju je prouzrokovala.

Erdogan je naveo da treba istražiti postojanje nuklearnog oružja, čije postojanje su priznali izraelski ministri i ako ono postoji, da treba otkriti one koji su izbegli međunarodnu kontrolu.

„Ono što nam treba u Gazi nisu pauze od nekoliko sati, potreban nam je trajni prekid vatre“, rekao je Erdogan, preneo je Rojters.

On je istakao da treba sazvati međunarodnu mirovnu konferenciju da bi se pronašlo trajno rešenje sukoba između Izraela i Palestinaca.

(Tanjug)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /