in

Srbija da odustane od Kosova i podrži antiruske sankcije pa će EU videti …

Srbija da odustane od Kosova i podrži antiruske sankcije pa će EU videti …

Predsedniku Vučiću govore odustanite od „Kosova“, podržite antiruske sankcije, pa ćemo videti, istakao je šef ruske diplomatije

Uslovi koje je Evropska unija postavila Srbiji da započne pregovore o članstvu u Uniji su geopolitička vežba, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Baš pre neki dan, zbog toga što su Srbi rekli: ‘Ne zaboravite nas kada prihvatite Ukrajinu i Moldaviju, iz Brisela je stigao odgovor: ‘Prvo ćete se pridružiti antiruskim sankcijama’. To je čisto geopolitička vežba“, kazao je Lavrov u intervju za program „Moskva. Kremlj. Putin“ na kanalu „Rusija 1“.

Kako je dodao, „Ankara je izgleda odlučila da više ne želi da se bavi jalovim i beskorisnim poslovima, a Beograd potvrđuje svoje težnje da uđe u EU“.

„To sve govori o ekonomskoj uniji, kako je nastala, kako se reklamirala i zašto je privukla nove ljude koji su želeli da se pridruže. Predsedniku Vučiću govore odustanite od Kosova, podržite antiruske sankcije, pa ćemo videti“, istakao je šef ruske diplomatije.

Lavrov je intenziviranje retorike evropskih lidera o članstvu Kijeva u EU nazvao „igrom“ o kojoj uglavnom govori šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

„Oni pripremaju neke preporuke, šalju ih, sami priznaju da Ukrajina nije ispunila značajan deo kriterijuma. Kijev, kroz usta ministra spoljnih poslova Dmitrij Kuleba, kaže: ‘Šta će im ovi kriterijumi, oni treba da se prime bez uslovljavanja’. Ne mogu sve to da shvatim Čini mi se da je ovo igra, nastavak politike koju je EU vodila posle nestanka Sovjetskog Saveza“, zaključio je.

(RT)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /