in

Stoltenberg, dok je bio premijer Norveške, nije bolovao od demencije


Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da se još uvek seća komunikacije sa generalnim sekretarom NATO, Jensom Stoltenbergom, kada je bio premijer Norveške, prenosi TASS.

„Kada je Stoltenberg bio premijer Norveške, komunicirali smo sa njim. Tada smo rešavali teška pitanja u vezi sa Barencovim morem i ne samo to, mogli smo da se dogovorimo. U to vreme – u to sam siguran – on nije patio od demencije“, rekao je šef države.

Tako je ruski lider prokomentarisao Stoltenbergove reči o sposobnosti Ukrajine da udari zapadnim oružjem na rusku teritoriju.

Prema Putinovim rečima, šef vojne alijanse ne može da ne zna, da će misiju za letenje ukrajinskih raketa dugog dometa morati da pripremi vojska NATO-a. To će, prema predsedniku, značiti direktnu ulogu NATO-a u sukobu.

Pre toga je sekretar za štampu ruskog predsednika, Dmitrij Peskov, izjavio da su Stoltenbergove reči o udarima na rusku teritoriju zapadnim oružjem provokacija.

Stoltenberg je postao šef norveške vlade u martu 2000. Njegov kabinet je trajao nešto više od godinu dana. U septembru 2000-te Putin i Stoltenberg su zajedno prisustvovali Milenijumskom samitu u sedištu UN u Njujorku.

Ranije je, Savet Federacije reagovao na razvoj NATO scenarija za nuklearne udare po Rusiji.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /