in

Svi pohodi SAD nemaju nijedan pozitivan ishod

Svi pohodi SAD nemaju nijedan pozitivan ishod

Ruski ministar spoljnih poslova upozorio je sve koji traže pomoć od Sjedinjenih Država da se sete bolnog iskustva lidera zemalja u kojima je Vašington igrao neku ulogu, te rekao da što se tiče hemikalija, radi se o metafori

Politika Zapada zapravo nema dvostruke standarde, oni se drže samo jednog – „mi smo glavni i šta hoćemo – to i radimo, gde ne možemo da dobijemo rezultate, destabilizovaćemo situaciju i loviti ribu u mutnoj vodi“, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov govoreći o politici zapadnih zemalja.

„Svi avanturistički pohodi SAD van njenih granica od 1950-ih godina nemaju nijedan pozitivan ishod – da su Amerikanci stvarno doneli dobro državi ili regionu u čiju su se unutrašnju politiku umešali“, naveo je Lavrov.

Ovo još jednom potvrđuje da je cilj Vašingtona da sve uništi i da onda čeka da neko ponovo dođe i moli za pomoć u dolarima koje ovaj pak štampa u ogromnim količinama, dodao je Lavrov.

„Oni koji traže pomoć od SAD treba da se sete bolnog iskustva svih lidera država u kojima je Vašington igrao neku ulogu, lidera koji su polagali nade u SAD. Čim se situacija menjala, SAD su bez griže savesti odbacivale te lidere i počinjale novu etapu sebične politike“, objasnio je ruski ministar.

Mnogo je načina za uništavanje „korena zla“, ne mora se čupati, postoje hemikalije koje mogu da pomognu, rekao je Lavrov u vezi sa izjavom Vladimira Putina da su SAD „koren svakog zla“.

Predsednik Rusije je možda prvi put upotrebio termin „koren zla“ u kontekstu SAD, ali zaključak i procenu da je Sjedinjenim Državama glavni cilj destabilizacija bilo kog regiona u svetu, gde god imaju koristi, nije prvi put izrečen, istakao je Lavrov za emisiju „Moskva. Kremlj. Putin“.

Hemikalije neka svako shvati onako kako mu to obrazovanje i znanje dozvoljava, ja sam to rekao metaforički“, kaže Lavrov upitan da li će ljudi pomisliti da poziva na primenu hemijskog oružja.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

(RT)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /