in

Teksas dobio zeleno svetlo? “Nek se otcepe ako hoće”

Republikanska predsednička kandidatkinja Niki Hejli objasnila je da su njeni komentari o secesiji bili usmereni na Bajdena i „krizu ilegalne imigracije“.

„Ako Teksas odluči da to želi, može to da uradi. Ako cela ta država kaže da ne želimo više da budemo deo Amerike. Mislim, to je njihova odluka. Mislim da vlast ne treba da govori ljudima kako da žive, kako da bilo šta rade. Mislim, mislim da treba da pustimo slobodu da živi,“ rekla je Hejli.

Ona je dodala da i dalje veruje da do toga neće doći.

„Mislim, znate, da će države donositi odluke, ali hajde da pričamo o tome šta je realnost. Teksas se neće otcepiti. Mislim, to nije nešto što će učiniti“, rekla je ona.

Na pitanje o njenim komentarima, Hejli je ponovila da Teksas to neće učiniti.

„Oni to neće učiniti. To čak i nije problem. Ono što bi trebalo da bude problem sa Teksasom je, vidite, oni imaju posla sa strašnom krizom ilegalne imigracije. Savezna vlada, Džo Bajden, nije tu za njih. Trebalo bi da ih pustimo da urade sve što treba da bi Teksašani bili bezbedni, a Teksasi zaštićeni. To je cilj. To je ono što želimo da uradimo,“ naglasila je ona.

Sukob administracije Teksasa i Bajdena Teksas je u svađi sa Bajdenovom administracijom zbog ograde od žilet-žice duž Igl prolaza, gde je broj migranata porastao poslednjih meseci.

U nedavnoj odluci, Vrhovni sud je odlučio da, privremeno, savezna vlada može da demontira ogradu dok slučaj napreduje na nižim sudovima, dozvoljavajući Teksasu da nastavi izgradnju.

Nakon ove kontroverzne odluke, spekuliše se o potencijalnoj eskalaciji tenzija između Teksasa i vlade savezne države.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /