in

Teksas najavljuje regrutaciju dobrovoljaca za patroliranje na granici sa Meksikom

Vojno odeljenje Teksasa objavilo je poziv za dobrovoljce da patroliraju granicom sa Meksikom „u oblastima visokog rizika“ kako bi sprečile kriminalne bande da ilegalno krijumčare ljude i drogu u državu.

„Operacija Usamljena zvezda udružuje snage sa vojnim odeljenjem Teksasa i Odeljenjem za javnu bezbednost kako bi rasporedili agente granične patrole u ​​područja sa visokom pretnjom kako bi se poremetila sposobnost kriminalnih organizacija da krijumčare ljude i drogu u Teksas“, navodi se u saopštenju.

U okviru regrutacije volontera, organizatori misije su otvorili nova radna mesta, a najavili su i uvođenje niza pogodnosti za volontere i spremnost da pokriju troškove smeštaja i ishrane.

Administracija koju predvodi predsednik Džo Bajden sukobljava se sa vlastima Teksasa oko mera bezbednosti granica.

Vlasti Teksasa insistiraju da granica nije adekvatno obezbeđena, što omogućava rekordnom broju ilegalnih imigranata da uđu u Sjedinjene Države.

Američka administracija naziva mere koje preduzimaju lokalne vlasti neustavnim i preteranim.

Vrhovni sud je ranije doneo presudu kojom se zahteva od guvernera Teksasa Grega Abota da ukloni barijeru postavljenu da bi se obuzdao priliv migranata.

Rok Abotu da dozvoli federalnim radnicima da uđu u deo granice kako bi uklonili barijere istekao je u petak.

Rukovodstvo 25 američkih država tada je optužilo Bajdena za nespremnost da se bori protiv ilegalne migracije, a sam Abot je otvoreno stavio do znanja da je spreman za potencijalni sukob sa saveznom vladom.

SAD su zabeležile rekordne nivoe ilegalne migracije poslednjih meseci, a granični zvaničnici su prošlog decembra zabeležili 302.000 ilegalnih prelazaka granice, što je najveći broj u jednom mesecu. Pored toga, zabeležen je rekordan broj ilegalnih imigranata sve tri godine tokom kojih je SAD predvodio Bajden.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /