in

Tenzije rastu između savezne države i Bele kuće

Federalni agenti ne planiraju da demontiraju žilet-žicu koju je Teksas postavio na delu američko-meksičke granice, javio je Foks njuz, pozivajući se na višeg zvaničnika Carine i granične zaštite.

Vest dolazi pošto u petak ističe rok koji je Teksasu odredilo Ministarstvo za unutrašnju bezbednost da „ukloni sve i sve prepreke“ za pristup Šelbi parku u pograničnom mestu Igl Pas.

– Granična patrola ne planira da ukloni infrastrukturu koju je Teksas postavio duž granice. Naše držanje ostaje isto. Ako treba da pristupimo oblasti za hitne reakcije, mi ćemo to učiniti. Kada se to dogodi, koordiniraćemo se sa teksaškim vojnim i odeljenjem za javnu bezbednost – rekao je zvaničnik carine.

Tenzije između Bele kuće i Teksasa oko imigracije pojačale su se u ponedeljak kada je Vrhovni sud presudio da federalna vlada može da skine žicu sa granice koju je podigao guverner Teksasa Greg Abot kako bi zaustavio ilegalne prelaske granice.

Abot optužuje predsednika Džoa Bajdena da odbija da primeni zakon o imigraciji i opisao je navalu migranata koji pokušavaju da pređu granicu kao „invaziju“.

(Novosti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /