in

To što ne priznajete neće uticati na naše postupke ali vaša umešanost hoće …

To što ne priznajete neće uticati na naše postupke ali vaša umešanost hoće …

Vršilac dužnosti stalnog predstavnika Rusije pri EU Kiril Logvinov razgovarao je u Briselu sa predstavnicima Evropskog saveta za spoljne poslove.

Kako prenose ruske novinske agencije, Logvinov je predstavnicima EU rekao da to što EU osuđuje i ne priznaje referendume u četiri ukrajinska regiona i njihovo pripajanje Rusiji, „neće uticati na svesni izbor stanovnika ovih regiona u korist Rusije“.

Kako je saopšteno iz ruskog diplomatskog predstavništva, u razgovoru je bilo reči i o sankcijama EU protiv Rusije, uključujući predstojeći osmi paket, prenose RIA Novosti.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Ruska strana je još jednom istakla nelegitimnu i neopravdanu prirodu takvih jednostranih mera koje samo podrivaju globalnu energetsku i prehrambenu bezbednost, i pogoršavaju socio-ekonomsku situaciju samih Evropljana“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je ruska strana je nagovestila i da će se realizacija ideje o stvaranju misije EU za podršku ukrajinskoj vojsci doživljavati „kao direktna umešanost Evropske unije kao suprotne strane u sukobu u Ukrajini, sa svim posledicama koje iz toga proizilaze“.

Ranije je portparol EU Peter Stano rekao da je vršilac dužnosti ambasadora Rusije u EU pozvan na razgovor u okviru koordiniranog protesta evropskih zemalja zbog referenduma u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici, Zaporožju i Hersonskoj oblasti.

Referendumi o ulasku tih teritorija u sastav Ruske Federacije održani su od 23. do 27. septembra.

(tanjug)