in

Tramp korak bliže pobedi? Povlači se Desantis

Glavni Trampov konkurent u borbi za pravo da se kandiduje za predsednika iz Republikanske partije ostaje bivša predstavnica SAD u UN i bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli

Guverner Floride Ron DeSantis povukao se večeras iz republikanske trke za predsedničke izbore u SAD i podržao bivšeg američkog lidera Donalda Trampa.

Ova odluka usledila je nakon što je glavni kandidat Donald Tramp osvojio izbore u Republikanskoj partiji u državi Ajovi, dok je Desantis pritom tesno pobedio najbližeg rivala, Niki Hejli.

Desantis (45) je objavio povlačenje na društvenoj mreži X (Tviter) i podržao Trampa da on predstavlja republikance na izborima za predsednika SAD u novembru ove godine.

On je nakon konsultacija sa svojim timom za kampanju rekao da ima problem da vidi „čist put do pobede“ u unutarstranačkoj trci.

Blumberg je nešto ranije pisao da je Desantis razmatrao da se povuče pre republikanskih izbora u državi Nju Hempšir 23. januara, kako bi izbegao „poražavajuće“ treće mesto.

Prema anketi Si-En-Ena i Univerziteta Nju Hempšir, Desantis ima samo šest odsto glasova republikanaca u toj saveznoj državi, dok Tramp ima 50 procenata, a Niki Hejli 39 odsto.

Blumberg dodaje da neki od donatora njegove predizborne kampanje žele da zadrži polički kapital, kako bi mogao potencijalno da se kandiduje za predsednika 2028. godine.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

 

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /