in

Tramp u novembaru može dobiti glasove apsolutne većine Amerikanaca

Donald Tramp je pobedio na predizborima republikanaca u državi Nju Hempšir jer je lako pobedio Niki Hejli.

A pošto je prethodno dobio sigurnu podršku u Ajovi, sve naredne faze trke za nominaciju Republikanske partije za predsednika SAD za njega će biti samo formalnost na putu do krunisanja, ocenio je britanski dnevni list The Guardian.

Mnogo radije bi, naravno, objavio da se pokazalo da nema nikakve šanse ili da će trka između njega i Hejli biti neizvesna.

Umesto toga, sada je morao da objavi:

„Republikanska partija sada pripada Trampu. On po treći put postaje njen barjaktar, a možda ovoga puta neće pobediti zahvaljujući elektorima, već će dobiti većinu ili čak apsolutnu većinu glasova naroda, što mu prethodno nije pošlo za rukom“.

The Guardian takođe nevoljno ukazuje da Džo Bajden u svojim govorima insistira da će na novembarskim predsedničkim izborima zbog Trampa na kocki biti američka demokratija, ali te njegove mantre nemaju željeni efekat u SAD. I zato što prečesto ignoriše preovlađujuće raspoloženje javnosti, uključujući i nezadovoljstvo njegovom migracionom politikom.

Britanski list, očekivano, nije propustio priliku i da „uvali Trampu“:

„On ne krije da mu po dolasku na vlast ne bi smetalo da bar na jedan dan bude diktator. A njegova izborna baza žudi za autoritarnim vođom koji bi vodio zemlju. Ameriku bi to trebalo da plaši, a u stvarnosti tek manjinu zabrinjava mogućnost da Tramp postane američki cezar“.

(Fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /