in

Treba da ide na analizu, napisao skup gluposti

Treba da ide na analizu, napisao skup gluposti

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije kaže da je nakon čitanja Bajdenovog članka poželela da vidi – ne analizu njegovog teksta, već analizu njega samog, aludirajući da je predsednik SAD iskazao niz gluposti

Nakon što je predsednik SAD Džozef Bajden napisao autorski tekst, koji je juče objavljen u „Vašington postu“, oglasila se i portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, koji je tekst ukratko ocenila sledećim rečima: „Apsurdna skupina gluposti“.

„Pročitala sam ‘članak Bajdena’ o tome kako će sukob u Ukrajini i na Bliskom istoku ‘dovesti do velikog napretka’. To je onaj slučaj, kada poželite da sačekate analizu – ne članka, već autora“, prokomentarisala je Zaharova na Telegramu.

Bajden je, podsetimo, u pomenutom tekstu napisao da „u trenutku kada postoji toliko nasilja i patnje u Ukrajini, Izraelu, Gazi i mnogim drugim mestima, teško je i zamisliti da je nešto drugo moguće“.

Dalje, on navodi da nikada ne treba zaboraviti na ono što smo naučili iz istorije, a to je da „od velike tragedije i potresa može doći do ogromnog napretka“.

„Više nade, više slobode, manje besa, ogorčenosti i rata“, to je ono što je američki predsednik naveo kao nešto što očekuje da vidi nakon završetka pomenutih sukoba.

I u tome svemu, naravno, imaće ulogu i Sjedinjene Američke Države, koje će, kako kaže, sprovoditi jednu takvu strategiju „na Bliskom istoku, u Evropi i u celom svetu“.

„Svaki korak koji činimo na tom putu ka takvoj budućnosti je napredak, koji čini svet bezbednijim, a SAD više zaštićenim“, poručio je Bajden.

(RT)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /