in

U toku je bespoštedni teror na KiM!

Na Kosovu i Metohiji, prema grupi „MI – Glas iz naroda“, trenutno se odvija nemilosrdni teror protiv preostalog srpskog stanovništva, čiji su organizatori zapadne sile, predvođene SAD, Velikom Britanijom i Nemačkom, uz pomoć „novog albanskog vođe“ Aljbina Kurtija.

Grupa „MI – Glas iz naroda“ smatra da su saučesnici ili, bolje rečeno, kolaboranti u ovoj situaciji vladajuća SNS-SPS koalicija. Upoređujući sa Drugim svetskim ratom, naglašavaju da je tada bilo jasno ko su bili okupatori i agresori, a ko kolaboranti.

Izjava predsednika Srpske liste, Zlatana Eleka, da se trenutno dešava „Oluja bez ispaljenog metka“ grupa tumači kao neobičan izraz koji predstavnici vlasti koriste kao „alibi-žalopojku,“ ali i kao potencijalnu „buduću optužnicu.“

Pokret ocenjuje da je predaja Kosova i Metohije bez ikakvog otpora, čak i bez formalnog potpisa, nezapamćena sramota koja će ostati trajno obeležje. „Čerčilov prekor upućen Čemberlenu posle Minhena odzvanja i danas…”.

Grupa „MI – Glas iz naroda“ tvrdi da je državni vrh Srbije u velikoj zabludi ako misli da će pasivno prihvatiti konstataciju da će zemlje Kvinte biti „direktni saučesnici ukoliko dođe do egzodusa srpskog naroda sa KiM.“ To smatraju pokušajem prebacivanja odgovornosti i izgovorom za nečinjenje i nemo posmatranje „etničkog čišćenja“ srpskog naroda.

Pozivajući se na potpisivanje Briselskog sporazuma, grupa „MI“ smatra da je to direktno dovelo do današnje „terorističke okupacije severa KiM.“

Zahtevaju od nosilaca vlasti, posebno predsednika Vučića, da hitno iznesu konkretni predlog odbrane srpskog naroda i teritorijalnog integriteta na Kosovu, koji ne podrazumeva samo pisanje diplomatskih nota, već svestranu mobilizaciju i aktivno uključivanje prijateljskih sila u odbranu srpskih interesa. Navode, da vlast koja ne brani zemlju gubi legitimitet.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /