in

Ubica ruskog ratnog izveštača Darja Trepova osuđena na 27 godina zatvora

Osim Trepove, na godinu i devet meseci zatvora osuđen je i Dmitrij Kasincev jer ju je skrivao neposredno nakon izvršenja terorističkog akta

Dvadesetšestogodišnja Darja Trepova, koja je okrivljena za ubistvo ratnog izveštača Vladlena Tatarskog osuđena je danas na 27 godina zatvora.

Trepova je, podsetimo, osuđena zbog terorističkog napada u Sankt Peterburgu od 2. aprila prošle godine u kojem je ubijen Tatarski, a povrede zadobilo više od 30 ljudi. Ruski novinar ubijen je u eksploziji statue, koju je dobio od Trepove, a u kojoj je bio sakriven eksploziv.

Osim mere zatvora Trepovoj je danas određena i novčana kazna od 600.000 rubalja (nešto više od 6.000 evra), prenose „RIA Novosti“.

Optužena je na osnovu zakona o borbi protiv terorizma, zbog nezakonitog posedovanja eksploziva, kao i zbog lažne vozačke dozvole koja je iskorišćena u cilju izvršenja drugog krivičnog dela.

Trepova je krivicu priznala samo u vezi sa poslednjom optužbom, a njen advokat poručio je da odbrana smatra da je presuda bez osnova i najavljuje žalbu.

Osim Trepove, danas je na godinu i devet meseci zatvora osuđen i Dmitrij Kasincev zbog toga što je sakrio Trepovu neposredno nakon ubistva Tatarskog.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /