in

UDARNO: Ključna bitka na frontu – Ruska vojska započela juriš na Avdejevku u svim pravcima

Ruska vojska je započela napad na Avdejevku u svim pravcima, prenosi Telegram kanal „Operacija z: Vojni dopisnici ruskog proleća“.

Prema pisanju publikacije, ruske trupe svakodnevno izvode više od 40 masovnih napada, a ako uzmemo u obzir manje napade, njihov broj prelazi 100 dnevno.

Od početka novembra prošle godine saznalo se da su ruske trupe probile odbranu ukrajinske vojske na severnoj liniji dodira Avdejevke.

Nekoliko dana kasnije, ruske snage su prešle granice grada. Zahvaljujući višenedeljnim intenzivnim borbama, ukrajinska vojska je izgubila kontrolu nad teritorijama koje je držala od 2014. godine.

U pozadini ovih događaja, stručni krugovi su počeli da raspravljaju o sudbini Avdejevke, upoređujući je sa sudbinom Artjomovska (Bahmut). Prema rečima vojnih starešina, ispostavilo se da je garnizon Oružanih snaga Ukrajine u Avdejevki izuzetno iscrpljen.

Ranije je saopšteno da je sistem teških bacača plamena Solncepek pokazao svoju efikasnost u borbi sa NATO opremom Oružanih snaga Ukrajine.

Neprijateljsko borbeno vozilo je nakon udara prinuđeno da se povuče na pozadinske položaje.

Takođe je saopšteno da se na mreži pojavio snimak na kojem je snimljena hipersonična raketa Kinžal koja zadaje snažan udarac objektu u Kijevu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /